Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

Τύποι δέρματος


Τύποι δέρματος




4 Τύποι δέρματος.
Κάθε τύπος δέρματος έχει τις δικές του ανάγκες. 



Ξηρό δέρμα: Έχει λεπτούς και λείους πόρους. Είναι λεπτό και συχνά ερεθίζεται. Λόγο της ξηρότητας,, επηρεάζεται πολύ από τους εξωτερικούς παράγοντες με αποτέλεσμα να εμφανίζει γρήγορα τα πρώτα σημάδια γήρατος. Χρειάζεται μια περιποίηση που θα προσφέρει μεγάλη ενυδάτωση και λίπανση για την προστασία του δέρματος.

Κανονικό δέρμα: Το δέρμα αυτό φαίνεται λείο, απαλό και υγιές. Είναι ισορροπημένο όσον αφορά την υγρασία και τα ποσοστά λιπαρότητας. Αυτός ο τύπος χρειάζεται σωστή ενυδάτωση και προστασία για να καταπολεμήσει την ξηρότητα από εξωγενείς παράγωντες.

Λιπαρό δέρμα: Το δέρμα είναι πορώδες και έχει λιπαρή εμφάνιση. Δημιουργούνται στίγματα και ερεθισμοί λόγω υπερέκκρισις των σμηγματογόνων αδένων. Χρειάζεται προϊόντα που θα ρυθμίσουν την έκκριση σμήγματος και θα εμποδίσουν την εμφάνιση των στιγμάτων.

Μικτό δέρμα: Το μικτό δέρμα συνδυάζει διάφορους τύπους. Στη ζώνη Τ (μέτωπο, μύτη, σαγόνι) το δέρμα είναι λιπαρό και έχει την τάση να δημιουργεί στίγματα. Το υπόλοιπο είτε είναι ξηρό, είτε είναι κανονικό. Ανάλογα το πρόσωπο μπορεί να χρειαστεί συνδυασμός προϊόντων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου