Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Περιποίηση προσώπου


Περιποίηση προσώπου





Η επιδερμίδα αποτελείται από πολλά κυτταρικά στρώματα τα οποία ανανεώνονται κάθε 28 ημέρες με τη δημιουργία νέων κυττάρων και την αποβολή των νεκρών κυττάρων στην επιφάνεια του δέρματος. Ο όξινος προστατευτικός μανδύας προστατεύει την επιδερμίδα από τις αρνητικές επιδράσεις του περιβάλλοντος και τα βακτηρίδια.  Ο μανδύας δημιουργείται από λίπος και από εκκρίσεις ιδρώτα και έχει ph 5,5 με 6.
Αρνητικοί παράγοντες που επηρεάζεται το δέρμα είναι το άγχος, η υπεριώδης ακτινοβολία, η κακή διατροφή, η νικοτίνη καθώς και η φυσική γήρανση. Αυτά έχουν σαν αποτέλεσμα το δέρμα να μην αναπλάθεται, η ανανέωση των κυττάρων να επιβραδύνεται και το δέρμα αφυδατώνεται.
Η πρόωρη γήρανση μπορεί να προληφθεί μόνο αν συνδυάσουμε την καλή διατροφή με την συστηματική περιποίηση του δέρματος.

Τα 5 στάδια της καθημερινής περιποίησης.
Το πρώτο βήμα είναι ο καθαρισμός. Με τον καθαρισμό απομακρύνονται οι εκκρίσεις του δέρματος, η λιπαρότητα και τα κατάλοιπα του μακιγιάζ.
Δεύτερο βήμα είναι η Λοσιόν προσώπου, η οποία ενισχύει τον όξινο προστατευτικό μανδύα της επιδερμίδας. Είναι δροσιστική και αναζωογονητική και αυξάνει την απορροφητικότητα του δέρματος. Εφαρμόζεται ταμποναριστά.
Τρίτο βήμα είναι η κρέμα ημέρας η οποία δίνει στο δέρμα ανάλογα με τις ανάγκες του την απαραίτητη λίπανση και ενυδάτωση.
Τέταρτο βήμα η κρέμα ματιών. Γιατί η περιοχή των ματιών είναι μια ιδιαίτερα ευαίσθητη περιοχή και έχει ανάγκη από ιδιαίτερη περιποίση.
Πέμπτο και τελευταίο βήμα είναι η κρέμα νύχτας που βοηθά το δέρμα να αναπλαθεί. Τις νύχτες όταν εμείς ηρεμούμε το δέρμα μας είναι πολύ ενεργητικό. Τίθενται σε λειτουργία διάφοροι μηχανισμοί ανάπλασης και αναδόμησης.

Απαραίτητη 2 φορές την εβδομάδα είναι η απολέπιση η οποία απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα της κεράτινης στιβάδας και βοηθά στην ανάπλαση της επιδερμίδας και επιτρέπει στα υπόλοιπα προιόντα να δράσουν αποτελεσματικότερα. Εφαρμόζεται πάντα μετά τον καθαρισμό.
Μετά από κάθε απολέπιση εφαρμόζουμε μια μάσκα, η οποία βοηθά στο να κλείσουν οι πόροι και να εξισορροπίσει τις απώλειες του δέρματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου