Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

Κοριφολλιτροπίνη άλφα

Κοριφολλιτροπίνη άλφα




Η Κοριφολλιτροπίνη άλφα (Corifollitropin alfa) είναι η νέα, εύκολη θεραπεία διέγερσης ωοθηκών. 



Με την πρωτοποριακή αυτή θεραπεία ελεγχόμενης ωοθηκικής διέγερσης (COS), οι ασθενείς αποφεύγουν την ταλαιπωρία των επτά ενέσεων. Με μία μόνο ένεση Κοριφολλιτροπίνης άλφα, οι ωοθήκες διεγείρονται αρκετά για να παράγουν ώριμα ωάρια για επτά ημέρες.

Τι είναι η Κοριφολλιτροπίνη άλφα
Η Κοριφολλιτροπίνη άλφα είναι ένας «έξυπνος» τύπος ανασυνδυασμένης γοναδοτροπίνης FSH, της φυσικής ορμόνης που παράγεται από τον οργανισμό της γυναίκας και διεγείρει την παραγωγή ωαρίων στις ωοθήκες. Η παρατεταμένη δράση της Κοριφολλιτροπίνης άλφα για 7 ημέρες κάνει πολύ πιο εύκολη τη θεραπεία εξωσωματικής γονιμοποίησης (IVF) για την ασθενή.
Η μεγαλύτερη τυχαιοποιημένη μελέτη εξωσωματικής γονιμοποίησης που έχει πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα (Εngage), δείχνει πολύ ενθαρρυντικά αποτελέσματα για τη χρήση της κοριφολλιτροπίνης άλφα:
Θετικά αποτελέσματα με Κοριφολλιτροπίνη άλφα
  • Το 38,9% των γυναικών που έκαναν θεραπεία διέγερσης ωοθηκών με Κοριφολλιτροπίνη άλφα επέτυχαν εγκυμοσύνη. Έτσι αποδείχθηκε ότι η διέγερση ωοθηκών με Κοριφολλιτροπίνη άλφα δεν είναι μόνο πιο εύκολη και άνετη από οποιαδήποτε άλλη ορμόνη διέγερσης ωοθηκών, αλλά και τουλάχιστον εξίσου αποτελεσματική.
  • Με την Κοριφολλιτροπίνη άλφα επιτυγχάνουμε υψηλό αριθμό ώριμων ωαρίων και καλή ποιότητα εμβρύων.
Τα πλεονεκτήματα της ελεγχόμενης διέγερσης ωοθηκών με Κοριφολλιτροπίνη άλφα
  • Μικρότερη διάρκεια θεραπείας
  • Πιο απλά θεραπευτικά σχήματα διέγερσης
  • Η μία στις τρεις ασθενείς που έχουν χρησιμοποιήσει την κοριφολλιτροπίνη άλφα δεν χρειάστηκαν επιπλέον ορμόνη FSH. Μια ένεση κοριφολλιτροπίνης άλφα ήταν αρκετή για τη διέγερση πολλαπλών ωοθυλακίων και τη διατήρηση της ανάπτυξής τους για μία εβδομάδα.
  • Χάρη στην παρατεταμένη διέγερση των ωοθυλακίων, είναι δυνατόν να μειωθεί η συχνότητα χορήγησης FSΗ. Για την ασθενή, αυτό σημαίνει λιγότερες ημέρες με ένεση στον κύκλο της εξωσωματικής γονιμοποίησης!
  • Η corifollitropin alfa, σε πρωτόκολλο με ανταγωνιστή GnRH, μπορεί να μειώσει έως και 70% τον αριθμό των ενέσεων σε έναν κύκλο θεραπείας.
  • Μικρότερη σωματική ταλαιπωρία της ασθενούς
  • Λιγότερο στρες και άγχος (για το χρόνο, τη διαδικασία και τη δόση των ενέσεων)
Όπως έχει αποδειχτεί, το στρες επιδρά αρνητικά στην πρόκληση ωορρηξίας και στα ποσοστά γονιμοποίησης και κύησης από εξωσωματική γονιμοποίηση. Η σημαντική ανακούφιση που προσφέρει η ελεγχόμενη διέγερση ωοθηκών με Κοριφολλιτροπίνη άλφα, αναμένεται να αυξάνει τον αριθμό ώριμων ωαρίων κατά την ωοληψία και να συμβάλει στην αύξηση του αριθμού γονιμοποιημένων ωαρίων και επιτυχημένων κυήσεων μετά από εξωσωματική γονιμοποίηση.
Υπάρχουν παρενέργειες στην ελεγχόμενη διέγερση ωοθηκών με Κοριφολλιτροπίνη άλφα;
Οι ενδεχόμενες παρενέργειες της κοριφολλιτροπίνης άλφα αφορούν στατιστικά ένα μικρό ποσοστό ασθενών: πονοκέφαλος (3,2%), ναυτία (1,7), πυελική δυσφορία (5,5%), ενοχλήσεις στους μαστούς (1,2%), κόπωση (1,4%), ΣΥΩ (5,2%).
Οι ειδικοί στις θεραπείες γονιμότητας  φροντίζουν να πάρουν ένα ακριβές, αναλυτικό ιστορικό της ασθενούς πριν αποφασίσουν ποιο πρωτόκολλο θεραπείας εξωσωματικής γονιμοποίησης θα εφαρμόσουν. Με αυτόν τον τρόπο αποφεύγονται συνήθως οι ανεπιθύμητες αντιδράσεις.

Πηγή: http://www.ivf-embryo.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου