Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

Μωρά με ξηροδερμία


 Μωρά με ξηροδερμία

 

Τι μπορείτε να κάνετε για να την αντιμετωπίσετε

Το μπάνιο ξηραίνει το δέρμα ενός μωρού, διότι μαζί με τη βρωμιά αφαιρεί και τα φυσικά έλαια του δέρματος. 
Αλλά αν πάρετε μερικές προφυλάξεις, ακόμη και το καθημερινό μπάνιο δε θα αποτελεί πρόβλημα.

Αντί λοιπόν για 30 λεπτά, μειώστε το χρόνο του μπάνιου σε περίπου δέκα. Χρησιμοποιήστε ζεστό νερό – όχι καυτό - και σαπούνι με μέτρο.

Αφήστε το μωρό σας να παίξει στη μπανιέρα πριν αρχίσετε να το πλένετε, ώστε να μην κάθεται στο νερό με τη σαπουνάδα και μην αφήνετε το σαπούνι να επιπλέει στη μπανιέρα. Καλό θα ήταν επίσης να καταργήσετε το αφρόλουτρο ή τουλάχιστον να το περιορίσετε σε λίγες περιπτώσεις.

Ενυδατική κρέμα

Μόλις βγάλετε το μωρό σας έξω από το μπάνιο, στεγνώστε το με απαλές κινήσεις με μια πετσέτα και εφαρμόστε άμεσα μια ενυδατική κρέμα ή λοσιόν. Εφαρμόζοντας την ενυδατική κρέμα ή τη λοσιόν λίγα λεπτά αφού το μωρό σας βγει από το μπάνιο, αυτή θα «σφραγίσει» το νερό που είναι ακόμα στο δέρμα του.

Σε ό,τι αφορά στις ενυδατικές κρέμες, ο γενικός κανόνας λέει όσο πιο παχύρευστη τόσο καλύτερα. Αν το δέρμα του μωρού σας συνεχίζει να είναι ξηρό ακόμα και με καθημερινή ενυδάτωση, δοκιμάστε αντί για λοσιόν μια πιο παχύρευστη κρέμα ή αλοιφή. Αν θέλετε μάλιστα μπορείτε να χρησιμοποιείτε την ενυδατική κρέμα δύο φορές την ημέρα, μια φορά μετά το μπάνιο και μία φορά κατά τη διάρκεια της ημέρας. Προτιμήστε κρέμες με αλόη ή λεβάντα.
Μην αφήνετε το αλάτι ή το χλώριο να μένει στο δέρμα του
Το χλώριο και το θαλασσινό νερό μπορεί να ξηράνουν πολύ το δέρμα. Μετά από μια βουτιά στην πισίνα ή στη θάλασσα, ξεπλύνετε καλά το μωρό σας με νερό της βρύσης και στη συνέχεια χρησιμοποιήστε μια ενυδατική κρέμα, ενώ το δέρμα του είναι ακόμα υγρό.

Χρησιμοποιήστε υγραντήρα
Αν ο αέρας στο σπίτι σας είναι ξηρός, χρησιμοποιήστε έναν υγραντήρα στο δωμάτιο του μωρού σας.

Προστατέψτε το μωρό σας από τις καιρικές συνθήκες
Βεβαιωθείτε ότι το μωρό σας φοράει γάντια, όταν κάνει κρύο, για να προστατέψετε τα χέρια του από το να ξεραθούν και να «σκάσουν» από το κρύο και τον αέρα. Το καλοκαίρι, λάβετε τα απαραίτητα μέτρα για να το προστατέψετε από την ηλιακή ακτινοβολία και τα εγκαύματα.

Πρέπει να μιλήσω με το γιατρό για το ξηρό δέρμα του μωρού μου;
Κατά την επόμενη επίσκεψη σας στον παιδίατρο του μωρού σας, ζητήστε τη συμβουλή του για την αντιμετώπιση της ξηροδερμίας. Επίσης κλείστε άμεσα ραντεβού, εάν η κατάσταση του δέρματος του μωρού σας δεν βελτιωθεί ή αν παρατηρήσετε σημάδια μόλυνσης, όπως έκκριση κίτρινου υγρού ή πρήξιμο γύρω από ένα σκάσιμο στο δέρμα του.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου